Ətli bulqur plovu resepti

Quru yemək 111 Son yeniləmə: Apr 02, 2020 Yaradilib: Apr 02, 2020
Ətli bulqur plovu resepti
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 52
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əti yuyub təmizləyib duzlu suda bişiririk. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq.
  2. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.
  3. Soğana yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.
  4. Pomidor mətini əlavə edib 2-3 dəqiqə qovururuq.
  5. Bişmiş əti suyundan çıxarıb qovrulmuş soğanın üstünə töküb 3-5 dəqiqə qovururuq.
  6. Sonra yuyulub təmizlənmiş bulğuru ətin üstünə əlavə edib qarışdırırıq.
  7. Ətin suyunu süzüb yeməyə əlavə edirik. Əgər ətin suyu 1 st olsa onda əlavə 3 st adi su tökürük. (Qaynadılmış) Ət suyu 1 st artıq olsa onda ona görə suyunu tökürük. Zövqə görə duzunu əlavə edib qarışdırırıq.
  8. Vam odda yeməyi bişməyə qoyuruq.
  9. Suyu çəkiləndə plovlarda olduğu kimi qazanın altına dəmir ya da hündür setka ya da tava qoyub tavanın üstünə qoyuruq.
  10. 30 dəqiqə dəm aldıqdan sonra yeməyimiz hazır olacaq.
  11. Yeməyimiz hazır olduqda qabayığıb isti-isti süfrəyə veririk

Ətli bulqur plovu resepti



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 52
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əti yuyub təmizləyib duzlu suda bişiririk. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq.
  2. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.
  3. Soğana yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.
  4. Pomidor mətini əlavə edib 2-3 dəqiqə qovururuq.
  5. Bişmiş əti suyundan çıxarıb qovrulmuş soğanın üstünə töküb 3-5 dəqiqə qovururuq.
  6. Sonra yuyulub təmizlənmiş bulğuru ətin üstünə əlavə edib qarışdırırıq.
  7. Ətin suyunu süzüb yeməyə əlavə edirik. Əgər ətin suyu 1 st olsa onda əlavə 3 st adi su tökürük. (Qaynadılmış) Ət suyu 1 st artıq olsa onda ona görə suyunu tökürük. Zövqə görə duzunu əlavə edib qarışdırırıq.
  8. Vam odda yeməyi bişməyə qoyuruq.
  9. Suyu çəkiləndə plovlarda olduğu kimi qazanın altına dəmir ya da hündür setka ya da tava qoyub tavanın üstünə qoyuruq.
  10. 30 dəqiqə dəm aldıqdan sonra yeməyimiz hazır olacaq.
  11. Yeməyimiz hazır olduqda qabayığıb isti-isti süfrəyə veririk

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.